Vuokralaiselle

Vuokravälittäjämme toimivat vuokralaisen apuna. Tarjoamme luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua. Noudatamme toiminnassamme ohjeistusta hyvästä vuokravälitystavasta.

Vuokrausprosessi

 • Valitse sopiva vuokra-asunto
  Pääset selaamaan kiinnostavia kohteita sivustomme vuokrattavana -kohdan kautta. Sopivan asunnon löytyessä, ota meihin yhteyttä kysyäksesi lisätietoa tai varataksesi aika esittelylle.
 • Asuntoesittelyt
  Järjestetään asunnolle esittelyaika, jolloin pääset tutustumaan asuntoon. Esittelylle mahtuu rajallinen määrä katsojia kerrallaan, olethan nopea kiinnostavimmissa kohteissa! Huomioithan, että asuntoa ei voi varata esittelyllä tai ennen sitä, vuokranantaja tekee asukaspäätökset asuntohakemuksien perusteella.
 • Asuntohakemus
  Asuntokatselmuksen jälkeen asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus joko paikan päällä esittelyllä tai jälkikäteen internetin välityksellä kotisivujemme kautta. Vuokranantaja tekee asukasvalinnan aina kirjallisien asuntohakemuksien perusteella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Hakijoilta tarkastetaan luottotiedot (Kauppalehti E-portti). Asukasvalinnoista ilmoitetaan vain valituille henkilökohtaisesti, muille hakeneille ilmoitus vuokrauksen sopimisesta laitetaan Vuokraoven kohdeilmoitukseen, josta tilannetta voi seurata.
 • Vuokrasopimus
  Vuokrasopimuksen allekirjoitustilaisuus voidaan järjestää kasvotusten välitysliikkeen toimistolla tai asunnolla. Otathan allekirjoitustilaisuuteen henkilöllisyystodistuksen mukaan. Vuokrasopimus voidaan myös allekirjoittaa ajasta tai paikasta riippumatta sähköisesti Visma Sign -palvelun avulla.
 • Velvollisuudet ja avainten luovutus
  Vuokravälittäjä tarkistaa vuokralaisen velvollisuuksien suorittamisen ennen avainten luovuttamista. Vuokravälittäjä kertoo sinulle etukäteen mitä tositteita sinun tulee toimittaa ennen asunnon avainten hakemista (esim. kuitti vuokravakuuden maksusta ja todistus kotivakuutuksen ottamisesta). Velvollisuuksien täyttämisen jälkeen vuokravälittäjä luovuttaa sinulle avaimet kuittausta vastaan.
 • Ennen muuttoa
  Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin verkkopalvelussa tai lomakkeella. Täytä taloyhtiölle erillinen tuloilmoitus isännöitsijätoimiston kotisivujen kautta.  Ilmoita uudesta osoitteestasi laskutuspalveluihin ja tuttavapiirille. Muista myös solmia tarvittaessa sähkösopimus ja ottaa kotivakuutus uuteen asuntoosi. Mukavaa muuttoa ja onnea uuteen kotiin!
 • Vuokrasuhteen irtisanominen ja poismuutto
  Vuokrasuhteen irtisanomisilmoitus toimitetaan suoraan vuokranantajallesi. Huomioithan, että toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa irtisanomisaika on täyden kalenterikuukauden mittainen eli irtisanomisen pitää olla todennettavasti toimitettu vuokranantajalle edellisen kuun viimeiseen päivään mennessä. Huomioithan, että esim. ensimmäisen vuoden asumisvelvoite tai määräaikaisuus voi vaikuttaa irtisanomismahdollisuuteen. Muista tehdä taloyhtiölle myös lähtöilmoitus kun vuokrasuhde päättyy. Huomaathan, että taloyhtiölle tehtävä lähtöilmoitus ei korvaa vuokrasuhteen irtisanomisilmoitusta. Asunnon tulee poismuuton yhteydessä olla huolellisesti siivottu sekä tyhjennetty vuokralaisen tavaroista, myös kohteelle kuuluvien irtaimistovarastojen tulee olla tyhjennetty. Huomioithan, että loppusiivous sisältää sähkölaitteiden kuten jääkaappipakastimen sulatuksen, siivouksen ja sammutuksen.

  Lomakeet