Vuokralaiselle

Vuokravälittäjämme toimivat vuokralaisen apuna. Tarjoamme luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua. Noudatamme toiminnassamme ohjeistusta hyvästä vuokravälitystavasta.

Vuokrausprosessi

 • Valitse sopiva vuokra-asunto
  Pääset selaamaan kiinnostavia kohteita sivustomme vuokrattavana -kohdan kautta. Sopivan asunnon löytyessä, ota meihin yhteyttä kysyäksesi lisätietoa tai varataksesi aika esittelylle.
 • Asuntoesittelyt
  Järjestetään asunnolle esittelyaika, jolloin pääsevät tutustumaan asuntoon. Asuntokatselmuksen jälkeen asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus joko paikan päällä tai jälkikäteen internetin välityksellä kotisivujemme kautta. Huoneiston esittelylle mahtuu rajallinen määrä katsojia kerrallaan, olethan nopea kiinnostavimmissa kohteissa!
 • Asuntohakemus
  Vuokranantaja tekee asukasvalinnan aina kirjallisien asuntohakemuksien perusteella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Hakijoilta tarkastetaan aina luottotiedot (Kauppalehti E-portti). Asukasvalinnoista ilmoitetaan vain valituille henkilökohtaisesti, muille hakeneille ilmoitus vuokrauksen sopimisesta laitetaan Vuokraoven kohdeilmoitukseen, josta tilannetta voi seurata.
 • Vuokrasopimus
  Vuokrasopimuksen allekirjoitustilaisuus voidaan järjestää kasvotusten välitysliikkeen toimistolla tai asunnolla. Otathan allekirjoitustilaisuuteen henkilöllisyystodistuksen mukaan. Vuokrasopimus voidaan myös allekirjoittaa ajasta tai paikasta riippumatta sähköisesti Visma Sign -palvelun avulla.
 • Velvollisuudet ja avainten luovutus
  Vuokravälittäjä tarkistaa vuokralaisen velvollisuuksien suorittamisen ennen avainten luovuttamista. Vuokravälittäjä kertoo sinulle etukäteen mitä tositteita sinun tulee toimittaa ennen asunnon avainten hakemista (esim. kuitti vuokravakuuden maksusta ja todistus kotivakuutuksen ottamisesta). Velvollisuuksien täyttämisen jälkeen vuokravälittäjä luovuttaa sinulle avaimet kuittausta vastaan.
 • Ennen muuttoa
  Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin verkkopalvelussa tai lomakkeella. Täytä taloyhtiölle erillinen tuloilmoitus isännöitsijätoimiston kotisivujen kautta.  Ilmoita uudesta osoitteestasi laskutuspalveluihin ja tuttavapiirille. Muista myös solmia tarvittaessa sähkösopimus ja ottaa kotivakuutus uuteen asuntoosi. Mukavaa muuttoa ja onnea uuteen kotiin! Muista tehdä taloyhtiölle myös lähtöilmoitus kun vuokrasuhde päättyy. Huomaathan, että taloyhtiölle tehtävä lähtöilmoitus ei korvaa vuokrasuhteen irtisanomisilmoitusta.

Lomakeet