Sähköisten palveluiden uudistuminen

Suurella osalla kohteidemme osakkaista ja hallituksen jäsenistä on nyt mahdollisuus aloittaa Huoneistotieto.fi -nimisen taloyhtiön kotisivupalvelun käyttö.

Taloyhtiön kotisivupalvelu Huoneistotieto.fi

Suuri osa isännöimistämme taloyhtiöistä on ottanut käyttöönsä Huoneistotieto.fi -kotisivupalvelun hallituksen jäsenille sekä osakkaille. Pääset tarkistamaan onko taloyhtiössäsi kyseinen palvelu käytössä asiakaspalvelustamme (puhelimitse 010 7786 700 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@jklkp.fi). Uudistuneessa taloyhtiön kotisivupalvelussa osakkaat pääsevät päivittämään omia yhteystietojaan, tarkastelemaan omia vastikemaksujaan ja lainaosuustietoja (suuntaa-antavia) sekä katsomaan taloyhtiön osakkaille julkisia asiakirjoja jne. Palvelun uudistumisen yhtenä päätarkoituksista on nopeuttaa ja parantaa taloyhtiön ja osakkaiden välistä tiedonkulkua, ohjelmiston kautta isännöitsijätoimisto voi viestittää osakkaille taloyhtiön asioista laittamalla järjestelmäviestejä, sähköposteja tai tekstiviestejä. Palvelua suositellaan käytettävän tietokoneella verkkoselaimilla Firefox, Chrome tai Opera (mobiililaitteilla palvelu toimii rajoitetusti).

 

Palvelun sisältö:

Vastikkeet ja lainaosuus: Voit tarkastaa palvelusta taloyhtiölle maksettavien vastikkeiden ja käyttökorvauksien määrää ja maksutilannetta sekä huoneistolle kohdistuvia suuntaa-antavia lainaosuuksia taloyhtiön lainoista. Huomioithan, että kuluvan kuun maksutiedot päivittyvät yleensä vasta kuun lopussa. Vastike- ja lainaosuustiedot ovat arvioita, eikä niitä voi käyttää sellaisenaan virallisiin tarkoituksiin kuten kaupantekoon tms.

Huoneisto- ja yhteystiedot: Näet palvelusta huoneistosi perustiedot. Voit tarkistaa yhteystietojesi ajantasaisuuden ja päivittämään ne taloyhtiön ja osakkaan välistä viestintää varten. Palvelun kautta pääset päivittämään tilinumerosi mahdollisia maksupalautuksia varten. Jos haluat yhtiökokouskutsut sähköisinä, voit merkitä sen yhteystietoihisi. Näet palvelusta isännöitsijäntoimiston ja huoltoyhtiön yhteystiedot.

Asiakirjat: Palvelusta löytyy taloyhtiön asiakirjapankki, josta pääset katsomaan esimerkiksi vahvistettuja tilinpäätöksiä, talousarvioita ja yhtiökokouspöytäkirjoja ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelun kautta saat myös muuta hyödyllistä tietoa asumiseen ja omistamiseen liittyen.

Viestintä: Näet palvelusta taloyhtiön ilmoitustaulun. Viestiosiosta näet isännöitsijän lähettämät viestit kirjautuessasi palveluun. Jos sallit ilmoitukset selaimessa tai mobiilisovelluksessa, saat uusista viesteistä erillisen ilmoituksen laitteellesi.

Hallituksen jäsenenä näet yllämainittujen tietojen lisäksi myös taloyhtiösi talousasiakirjoja kuten ostolaskut sekä laajemman määrän taloyhtiöön liittyviä asiakirjoja.

 

Kirjautuminen:

Osakas tai hallituksen jäsen saa luotua itselleen tunnukset palveluun Huoneistotieto.fi:n etusivulla olevasta ”tunnistaudu tästä” -kohdasta. Tunnistautuminen vaatii verkkopankki- tai mobiilivarmennetunnistautumista ja se suositellaan toimivuuden takia tehtävän tietokoneella. Jos kirjautujan henkilötunnus löytyy isännöintijärjestelmämme osakastiedoista pääset heti käyttämään palvelua. Muussa tapauksessa palvelu ohjaa syöttämään omistamasi huoneiston tiedot, jotka isännöitsijätoimisto vahvistaa ennen käytön aloittamista. Verkkopankki- ja mobiilivarmennetunnistautumiset ovat taloyhtiöllesi maksullisia, joten luothan ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä henkilökohtaisen salasanan tulevaa käyttöä varten. Henkilökohtaisella salasanalla kirjautuminen on maksutonta.

Huoneistotieto.fi -esittelyvideo ja ohje kirjautumiseen

Aloita palvelun käyttö (kohdasta tunnistaudu tästä)