Tulo- ja lähtöilmoitukset

Tulo- ja lähtöilmoitukset tehdään isännöitsijälle tai huoltoliikkeelle. Asiallisella ilmoittamisella huolehdit mm. että huoltoliike laittaa nimesi oveen ja maksut (kuten vesi-, autopaikkamaksut) hoituvat asiallisesti.

Taloon muuttaminen

Tee tuloilmoitus isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle kolmen päivän sisällä huoneistoon muuttamisesta. Muista ilmoittaa kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Tätä tietoa tarvitaan mm. maksutietojen perustamista varten (vesimaksut, autopaikkamaksut jne.). Isännöitsijätoimisto toimittaa maksulaput tuloilmoituksen saatuaan.

Tuloilmoituksen toimittamalla varmistat sen, että saat nimesi huoltoliikkeen toimesta postiluukkuun ja nimitaululle (yhtiöissä joissa on huoltoliike).

Tuloilmoituksen teolla varmistat myös sen, että jos olet unohtanut avaimesi, huoltoliike pystyy päästämään sinut sisään.

Mikäli huoneistossa on vesimittarit varmista, että sen lukemat on ilmoitettu isännöitsijätoimistoon. Isännöitsijätoimistolle tehty muuttoilmoitus ei korvaa väestörekisteriin ja postiin tehtävää virallista muuttoilmoitusta. Muuttoilmoituslomakkeita saa posteista ja maistraateista. Ilmoituksen voi tehdä myös internetissä seuraavilla sivuilla: posti ja väestörekisteri.

Asuntoon muutettaessa tarvitsee yleensä tehdä sähkösopimus paikallisen energiantoimittajan kanssa (ainakin siirtomaksun osalta). Sähkösopimusasioissa voit ottaa yhteyden mm. Jyväskylän Energiaan tai Vattenfalliin. Sähkösopimus on hyvä tehdä jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.

Tee tuloilmoitus »

Talosta pois muuttaminen

Tee lähtöilmoitus isännöitsijätoimistoon tai huoltoliikkeelle. Lomakkeen saat isännöitsijätoimistosta tai voit täyttää ja lähettää sen täältä. Lähtöilmoituksen toimittamalla varmistat mm. sen, että maksut katkeavat oikea-aikaisesti (autopaikkavuokrat, vesimaksut jne.).

Mikäli huoneistoissa on vesimittarit, huolehdi (ota tarvittaessa yhteys huoltoliikkeeseen, tiedot löytyvät talon ilmoitustaululta) sen lukeman ilmoittamisesta isännöitsijätoimistoon loppulaskua varten.

Huolehdi sähkösopimuksen irtisanomisesta / siirtämisestä uuteen osoitteeseen.

Huomaathan, että lähtöilmoitus ei korvaa  vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitusta.

Tee lähtöilmoitus »