KORONAVIRUKSEN AIHEUTTAMAT MUUTOKSET ASIAKASPALVELUSSA, KOKOUKSISSA JA TALOYHTIÖISSÄ

Suomen valtion suositus on tällä hetkellä välttää sosiaalisia kontakteja mahdollisimman paljon koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Haluamme omalta osaltamme olla ehkäisemässä epidemian leviämistä ja suojella sekä asiakkaita että henkilöstöä, jotta voimme taata laadukkaat palvelut myös epidemian aikana.

Siksi suljemme asiakaspalvelupisteiden ovet maanantaista 16.3.2020 alkaen toistaiseksi. Palvelemme edelleen puhelimitse, sähköpostitse sekä nettisivujemme lomakkeilla normaalina toimiston aukioloaikana arkisin klo 9.00 – 15.00. Käynti toimistollamme on mahdollista vain etukäteen sovittuna tapaamisajankohtana.

Jyväskylän Kiinteistöpalvelu Oy on varautunut koronavirukseen lisäksi perumalla kevään ajalta yrityksen sisäisiä kokouksia ja ohjeistamalla henkilöstöä yleisesti ennaltaehkäisyn, matkustamisen ja etätyöskentelyn osalta. Toimistollemme on myös tilattu tehostettua siivousta.

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja päivitämme ohjeistuksia tarpeen mukaan. Tiedotamme asiakkaisiin vaikuttavista muutoksista. Nopeimmin tieto löytyy nettisivuiltamme.

 

TALOYHTIÖN KOKOUKSET

Hallitusten kokoukset suositellaan pidettäväksi sähköpostitse, puhelimitse tai etäyhteydellä. Hallitusten jäseniä tiedotetaan tästä erikseen. Isännöitsijätoimisto on toimittanut kaikille hallituksen jäsenille sähköpostilla yleisohjeet kokousten järjestämisiin liittyen. Hallitus ja isännöitsijä sopivat, miten kokous järjestetään.

Hallitukset päättävät erikseen taloyhtiöiden yhtiökokousten koolle kutsumisesta viranomaismääräykset huomioiden. Monen yhtiön osalta yhtiökokouksen pitoaika on siirretty keväältä kesälle/alkusyksylle.

 

KIINTEISTÖNHOITO

Huoltoyhtiö hoitaa edelleen akuutit korjaukset (erityisesti työt missä on vahingon riski) huoneistoissa huoltohenkilöstön resurssit huomioiden. Muut huoneistoissa tehtävät työt, jotka ovat siirrettävissä myöhemmin tehtäväksi tullaan todennäköisesti siirtämään. Huoltoyhtiö ilmoittaa näistä aina tilaajalle erikseen. Muista olla yhteydessä huoltoon liittyvissä asioissa suoraan huoltoyhtiöön.

Jos epäilet, että olet sairastunut Koronavirukseen tai jos olet määrätty karanteeniin ja tarvitset huoltoyhtiön apua, niin sinun tulee ilmoittaa siitä huoltoyhtiölle huoltopyyntöä tehdessäsi. Silloin huoltoyhtiö osaa varautua ja ohjeistaa sinua huoltotyön suorittamiseksi (Huom! vain akuutit ja pakolliset huoltotyöt). Ilmoitetuista tapauksista ei tiedoteta taloyhtiön muille asukkaille/osakkaille. Sairastumistapauksissa noudatetaan viranomaisten ohjeita.

 

HUONEISTOJEN MUUTOSTYÖT JA MUUT KORJAUKSET

Huoneistojen muutostöiden aloittamista pitää harkita epidemian aikana. Jo aloitetuissa töissä käyttää urakoitsija (tekijä) ja osakas (tilaaja) tapauskohtaista harkintaa, miten työt saatetaan loppuun.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Monessa taloyhtiössä mahdolliset lenkkisaunavuorot on peruttu toistaiseksi. Oman taloyhtiön tilanteesi näet saunaosaston ovesta (jos taloyhtiössä on saunaosasto) tai huoltoyhtiö tiedottaa siitä erikseen. Mikäli asukkaalla on varmennettu koronatartunta, kaikkien yhteistilojen käyttöä pitää välttää ja huomioida tartuntariski erityisen hyvin. On suositeltavaa, etteivät koronaan altistuneet tai muuten itsensä sairaaksi tuntevat käytä yhteisiä tiloja, ja huomioivat näin naapureidensa ja palveluntuottajien terveyden ja turvallisuuden. Viime kädessä taloyhtiön hallitus voi kieltää yhteistilojen käytön rajatuksi ajaksi kaikilta, jos näin tapahtuisi siitä tiedotetaan erikseen.